Finike'deki Ağaç Katliamını Duyuran Doğa Aktivistine 100 Bin Liralık Tazminat Davası
Finike Taş Ocakları ile Mücadele Platformu Sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu 100 bin liralık tazminat davası ile karşı karşıya kaldı.
Salim Uzun'un Hürriyet'te yer alan haberine göre, Finike, Alacadağ Köyü sınırları içinde yer alan Kızılcık Yaylası’nda taş ocaklarının neden olduğu doğa katliamının durdurulması amacıyla başlatılan sivil toplum mücadelesine öncülük yapan Finike Taş Ocakları ile Mücadele Platformu Sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu 100 bin liralık tazminat davası ile karşı karşıya kaldı.
Taş ve mermer ocağı işletmelerine açtığı davalar ve bölgeden çektiği fotoğraf ve videolarla doğa katliamını sürekli gündemde tutan Büyüknohutçu, “Yaklaşık 10 gün önce bölgedeki mermer ocaklarından birinin ‘Ticari faaliyetlerimize engel oluyor’ gerekçesi ile hakkımda 100 bin liralık tazminat davası açtığını öğrendim. Dava ile ilgili savunmamı yazıp ilgili makamlara ulaştırdım” diye konuştu.
BEDEL 100 BİN LİRADava dosyasında Youtube ve Facebook üzerinden paylaştığı fotoğraf ve videoların delil olarak gösterildiğini kaydeden Büyüknohutçu, “Youtube’de, ‘En çevreci Başbakan’a armağan olsun’ diyerek taş ocaklarının nasıl patlayıcı kullandığını, doğayı nasıl tahrip ettiğini yayınlamıştım. Ayrıca asırlık Sedir ve Ardıç ağaçlarının kesilmesini öncesi, sonrası fotoğraflarıyla ortaya çıkarmıştım. Bu faaliyetlerimin bedeli 100 bin liraymış” dedi.
SUÇLAMALAR ÇOK AĞIRDoğa için verdiği mücadeleden asla pişmanlık duymadığını dile getiren Büyüknohutçu şöyle konuştu: “Sermaye sahiplerinin saldırıları o kadar iğrenç hale geldi ki köylülerin bana verdiği desteği engellemek isteyenler, ‘Onu PKK finanse ediyor’ dedikodusunu bile ortaya atmış. Her şeye rağmen mücadelemden vazgeçmeyeceğim. İsterlerse 1 milyon liralık tazminat davası açsınlar yine de bu mücadele çocuklarımız geleceği için devam edecek.”
KATLİAMI BELGELİYORAynı zamanda Antalya Kent Konseyi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, Tüketici Grubu Başkanı olan Büyüknohutçu, Finike İlçesi Alacadağ Köyü sınırları içindeki birçok mermer ve taş ocağına dava açmış, Sedir ormanlarının kesilmesi ile ilgili çok sayıda video ve fotoğrafı Türkiye’de çevre derneklerine ulaştıran gönüllü çevreci olarak tanınıyor.
Tas ocagini acan/acmaya calisan sirketi de ogrensek bir faydasi olurdu!!!
YanıtlaSil