Header Ads

İHD Soruyor: Necat Şahbudak Nerede?

İHD İstanbul Şubesi, 4 Kasım’da Bağcılar’da ellerinde telsiz olan ve kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişinin gözlerini bağlayarak gözaltına aldığı Necat Şahbudak’tan haber alınamadığını bildirdi.

İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon’dan yapılan açıklamaya göre, olay şöyle gelişti:

30 yaşındaki Bitlis-Tatvan-Suboyu köyü doğumlu Necat Şahbudak, 04 Kasım 2010 tarihinde gittiği Bağcılar-Göztepe’deki Yenibeyda Zeliha Hatun Cami’de namazını kıldı. Cami çıkışı saat 13.30-14.00 arası Şahbudak’ın yanına gelen sivil giyimli 3 kişi, kendilerini polis olarak tanıttı ve Şahbudak’a kimliğini sordu. Ellerinde telsiz olan 3 kişi, çevredekilerin gözleri önünde Şahbudak’ın gözlerini bağlayarak bir araca bindirdi.

Araca bindirilirken saat 13.45′de amcasını arayan Necat Şahbudak, “Beni alıp götürüyorlar, düş peşime, avukatıma haber ver” dedi.

Ailesi ve İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, emniyet birimlerine sözlü ve yazılı olarak başvuru yaptı ancak Şahbudak’ın gözaltına alındığı kabul edilmedi.

İHD, Necat Şahbudak’ın hayatından endişe duyduklarını belirterek, olay günü Yenibeyda Zeliha Hatun Camii cemaatinde bulunan kişilerin tanıklık yapması için İnsan Hakları Derneği’ne başvurmalarını istedi.

Açıklamada, “Tüm kamuoyunu ve basını duyarlı olmaya, Necat Şahbudak’ın bulunması için çaba sarfetmeye çağırıyoruz” denildi.

haber: http://www.kaypakkaya-partizan.org/

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.