Header Ads

19 Aralık Davası Ertelendi

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 19 Aralık Bayrampaşa Cezaevi katliamı davasının ikinci duruşması sona erdi.

Mahkeme heyeti, televizyon kanallarında katliamları isteyecek. Yine Meclis Başkanlığı'na yazı gönderilecek dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, İçişleri Bakarnı Sadettin Tantan ve Sağlık Bakanı Osman Durmuş hakkında Meclis'ta fezleke olup olmadığını soracak.

Adresi bulanamadığı ve duruşmalara katılmadığı için sanık asker Hasan Köse'nin tutuklanması kararını veren mahkeme heyeti, sanık erler Yusuf Aktepe, Asim Bulut, Ece, Mustafa Korkmaz'ın vareste tutulmasına karar verdi.

BAŞKA HAREKET PLANI VAR MI?


Mahkeme heyeti, avukatların ortaya çıkan harekat planının kaç nüsha olduğu, başka hareket planı olup olmadığının araştırılmasını talebini ise reddetti. Heyet red gerekçesi olarak planın "resmi belge" olmasını gösterdi.

ARABULUCU HEYETİNİN DİNLENMESİ TALEBİNE DE RET


Mahkeme heyeti, yine avukatların Bayrampaşa Cezaevi "Tufan3", "Tufan4", "Tufan5" ve "Tufan6" koduyla harekatın merkezinde bulunan görevli hareket, lojistik, muhabere, istihbarat temsilcilerinin bildirilmesi talebini de redddetti.

Duruşmada, katliamdan önce arabulucu görüşmelerini yürüten dönemin Bayrampaşa Savcısı Necati Özdemir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici ve savcı Fikret Ünalan ile Zülfü Livaneli, Oral Çalışlar, Mehmet Bekaroğlu, Yücel Sayman, Kaya Tuncer, Metin Bakkalcı'nın tanık olarak yeniden dinlenmesi talebi de reddedildi.

Duruşma 27 Temmuz 2011 tarihine ertelendi.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.