Header Ads

Yurt Genelinde Yapılan KCK Operasyonu'nda 41 Kişi Gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında ikinci operasyon yapılıyor. Operasyonda 70'e yakın kişinin gözaltına alınacağı öğrenildi. Şu ana kadar gözaltına alınan 41 kişi arasında BDP Anayasa Hazırlık Komisyonu üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı da var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde KCK’ya yönelik eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. İstanbul’da aralarında Ümraniye’de bulunan BDP İstanbul Siyaset Akademisi, Ümraniye BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) ilçe binası, BDP Ataşehir İlçe binası, ve kültür merkezleri olmak üzere çok sayıda işyeri ve eve baskın yapıldı. Haklarında yakalama kararı bulunan 41 kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin arasında BDP Ataşehir İlçe Başkanı K.B’nin de bulunduğu öğrenildi. İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde başlatılan operasyon kapsamında 70’e yakın şüphelinin gözaltına alınacağı kaydedildi. Birçok ev ve işyerinde de arama yapıldığı belirtildi.

İstanbul’da 4 Ekim'deki ilk KCK operasyonunda İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Üsküdar, Beyoğlu, Şişli, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Sultangazi ilçelerinde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, özel hareket polislerinin de destek verdiği baskında aralarında Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) bazı üyeleri ve ilçe başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 96 kişi gözaltına alınmıştı.

BDP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Ersanlı da gözaltında


KCK operasyonları adı altında “Başbakan'ın hedef göstermesi nedeniyle hala gözaltıların sürdüğünü” savunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah İstanbul'da operasyonlar yapıldığını ve bir çok kişinin gözaltına alındığını söyledi. BDP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da Datça'daki evinde gözaltına alındığını söyleyen Demirtaş, “Sayın Ersanlı genel merkezimizdeki anayasa hazırlık komisyonu üyemiz. Türkiye'nin yeni anayasasını yapma sürecinde aktif rol üstlenmiş akademisyenlerden birisi. Bu koşulların demokratik olduğunu ifade ediyorlar ve bizim komisyon üyemiz gözaltına alınıyor” dedi.

Bütün tutuklularla birlikte sayın Ersanlı'nın da derhal serbest bırakılmasını beklediklerini belirten Demirtaş, “Bu hukuksuzluğa, ciddiyetsizliğe, ahlaksızlığa artık 'dur' diyoruz. Biz Hükümetin hukuku değil evrensel hukuk işlesin diyoruz. Bu süreç işlerse kimse Türkiye'de sağlıklı bir anayasa sürecinin yürüdüğünden veya yürüyebileceğinden söz edemez. Bu koşullarda anayasayı tartışmak giderek imkansız hale geliyor” diye konuştu.

Meselinin “çok kritik” olduğunu ve anayasa çalışmalarını doğrudan etkileyeceğini söyleyen Demirtaş, “Bu tutuklamalar, gözaltılar böyle devam ederse BDP olarak anayasa çalışmasına verebileceğimiz parti kadromuz kalmamış olacaktır” dedi.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.