Header Ads

TivitGünlüğü (22 Aralık)

Ece Temelkuran hakkındaki yazım BirGün web sitesinden kaldırtılmış. Yorum yapmıyorum. Bizim gibilerin fikrini söyleyebilme sınırı da bir yere kadar. Sonra "eşitiz", bekle eşitiz. ( )

Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de dahil olduğu OdaTV Davası asıl şimdi başlıyor! 26 Aralık Pazartesi 12:30 Çağlayan'dayız! ( )

Fransa'ya karşı 128 yıl mücadele vermiş artık BM'de bağımsızlık oylaması yapılmaktadır. Yıl 1958 ve Cezayir tek 1 oyla kaybeder. O oy Türkiye'nindir.

Fransa'yı protesto için fransızca konuşmamı sağlayan beynimi sol temporal lobunu aldıracağım. ( )

Beyler, az evvel Fransız bir turist bana Sultanahmet'e nasıl gideceğini sordu,ben de onu Sultangazi'ye yolladım! Fransa daha bu başlangıç!! ( )

Az önce Fransa'yı protesto için Fransız lisesinden aldığım diplomamı yırttım. Artık ortaokul mezunuyum. Yazıklar olsun. ( )

 Le Cola'yı fransız malı zannedip arkadaşlarla BİM'i bastık, feyizli bir abi bizle sohbet etti. Şimdi namaza gidiyoruz. Nereden nereye. (

Bir Zamanlar Anadolu'da işte böyle böyle cinayetler.. Asıl kazıyı toprağın üstünde yapıp Çarkın'ın amirini yargılamadıkça masal gibi her şey. ( )

Çarkın, "Ellerimle gömdüm" dedi, savcılık yanıtladı: Ayhan ve Ali Efeoğlu olayı zamanaşımına uğradı, soruşturma düştü. ( )

Erdogan'ı Ukrayna dılıne cevıren Olga, (kendısı bakan danısmanı ve kıdemlı dıplomattır) Turkolojı doktorası yaptıgına pısman olmustur kesın. ( )

Taş atan çocuklara hava basınçlı tüfek ile müdahale edilecekmiş.Bu tüfek yüzünden italyada bir kişi hayatını kaybetmişti. ( )

19-26 Aralık 1978 tarihinde yapılan nda 150 kişi öldürüldü. Alevilere ait 200’ün üzerinde ev yakıldı, 100’e yakın işyeri tahrip edildi. Savcılığa göre, katliama karışan fasist sayısı 1350 kişiydi. Bunların 752’si ilk etapta tutuklandı. Davalar 23 yıl sürdü. 22 kişi idam, 7 kişi müebbet hapis, 321 kişi de 1–24 yıl arasında ceza aldı. 1991’de çıkan TMK ile ceza alanların bir kısmının cezaları yattığı yıllara sayıldı, diğerleri serbest kaldı. Meçhul 26 piyangocu, CIA şefi, gizlenen silahlar... 33 yıl geçti ama eldeki o kadar delile rağmen katliamın sorumluları hâlâ bulunamadı! Sinemaya atılan ses bombasıni komünistler attı provokasyonu yapıldı.Alevilerin Sünnilere saldıracağı,camileri bombalayacağı konuşuluyordu. Kontrgerillanın ve fasistlerin organize ettiği saldırı sonucu 111, şahitlere göre 150 kişi yanarak, kesilerek ve kurşunlanarak öldürüldü. ( )

bugün ben televizyon stüdyosuna girerken onur öymen çıkıyordu. koridorda karşılaştık. ben selam vermek istemedim ama ısrarla üstüme doğru geldi. dün geceki programı seyretmiş, "sizi izledik" deyip gevrek gevrek güldü ve sonra o sıra anlayamadığım bir şekilde bir şeyanlattı.  yunanistan televizyonlarında giritte müslümanların gördüğü mezalimi anlatan bir program olduğunu duymuş. her şeyi anlatıyorlar imiş. aferin yunanlılara deyip gitti. ben salak salak baktım. bana niye bunu anlattığını anlamadım. neden sonra farkettim ki, "biz sizi televizyonlara çıkarıp konuşturuyoruz. başka yerlerde bunları yapmıyorlar" demek istedi muhtemelen yani benim televizyona çıkıp konuşmam bile onun yüce gönüllüğülüğü sayesinde... ve bunu ifade ediş şekli... kendisinin ruh halinin sandığımdan da kötü bir vaziyette. ( )

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.