Header Ads

TivitGünlüğü (15 Şubat)

Sivas davasında zaman aşımına 27 gün kaldı )

Hukuk devleti ilkesini zedelemek istemeyen AK Parti yönetimi, ilerleyen dönemde bu sistemden tamamen çıkmanın hesaplarını yapıyor... ( )

MİT krizinde beklenen yazı geldi. Yasin Doğan'ın (Erdoğan'ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan) söyledikleri çok ilginç:  Yasin Doğan: 'MİT konusunda kişileri ve niyetleri sorgulamayın, vahim sonuca bakın' deniyorsa, bugün yaşadığımız vahim sonuç kimin eseridir? Yasin Doğan: AK Parti ile Gülen cemaati arasında hiçbir zaman bir çatışma ve çekişme yaşanmamıştır, bundan sonra da yaşanmayacaktır. Yasin Doğan'ın yazısından şunları anlıyorum: 1) Hükümet cemaatle ne çatışmak, ne de böyle bir görüntü vermek istiyor. 2) Hükümet krizden çok rahatsız; 3) Bundan doğrudan ilgili adli mercileri, dolaylı olarak cemaati, en azından bir bölümünü sorumlu görüyor. 4) Hükümet kavganın büyümesini istemiyor; 5) Ama geri adımın karşı taraftan gelmesini bekliyor; 6) Bunun gelmemesine bir anlam veremiyor. Yasin Doğan'ın yazısına hakim olan ruh hallerinin hükümette de yaşandığını düşünebiliriz: Şaşkınlık, hayal kırıklığı, öfke ve itidal arayışı. Bu yazıdan hükümetin kavga potansiyelinin farkında olduğunu, kavga istemediğini, ama doğru bildiğinden şaşmayacağını çıkartıyorum. Bu yazıyı zeytin dalı uzatmak şeklinde değil, kendilerine zeytin dalı uzatılmasını beklemek şeklinde okumak daha doğru olur. Ne var ki, gerek savcılar, gerekse bazı yazarlar ısrarla geri adımı hükümetten beklediler. Bunun olmayacağı artık netleşiyor. ( )

Herkesin gördüğünü gizlemek için Erdoğan cenahı da Gülen cenahı da "fitne"ye sarılıyor. İyi de fitneye teşne olan bu halinizi kim yazacak. ( )


Şu basit soruyu niye kimse sormaz? Soruşturmanın "Oslo" ile alakası yoksa A.Güneş ve E.Taner hakkında tutuklama kararı neden çıktı???? ( )

İşi gücü bıraktık bir dini cemaatle hükümet arasında kavga var mı konusunu tartışıyoruz. adamlar kişiye özel yasa çıkartıyor bu arada... Türkiye rasyonel hukuk devleti olmaktan iyice uzaklaştı. Her gün sivil, alternatif sesler topluca hapse atılıyor. Bizim derdimiz cemaat. bu ülkede demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü ciddi sorunlar yaşıyor. Biz cemaat mutlu mu değil mi onu konuşuyoruz. (

Eskiden 'cemaat var/yok' tartışmaları vardı. şimdi neyse ki bu tartışma bitti. artık 'siz kardeşsiniz, kavga edemezsiniz' tartışmaları var. ( )

TBMM'de konuşma sürelerinin kısıtlanmasından, yazarların susturulmasına uzanan tablo, savaş karşıtı seslerin kısılmasına yönelik bir çabanın izlerini taşıyor. Türkiye'de yeni bir Necip Torumtay ve 1 Mart tezkeresi vakası istemeyenler bu sefer işi sıkı tutuyor.. ( )

Nuray Mert önce ekrandan şimdi de gazeteden sürgün edildi. Gazeteci tehciri devam ediyor, kalanlar da bir uysallık içinde sırasını bekliyor. ( )

 Bağımsız gazetecilik: Kendi hatalarını bile, kendi vicdanı, kendi aklı, kendi eli ve diliyle yapabilmek! Sessizin sesi, elsizin eli, dilsizin dili olmak mübarektir gazetecilikte ama sesi gür, eli güçlü, dili uzunun uzantısı, müsveddesi, kara kalemi, tükenmezi, klavyesi, disketi, misketi olmak ayıptır! ( )

Tuncay Ozkan'in AİHM çarpıtması ve Barış Pehlivan'ın başka bir koğuşa nakli hakkındakı görüşümü Milliyet haberleştirmiş. (  )

28 Şubat belgeseli konusundaki emek 'a'rsızlığı dün ortaya çıkan Mehmet Ali Birand şu an CNN'de şike skandalından filan bahsediyor. Şaka gibi. ( )

AKM nin restorasyonuna Sabancı Grubu 30 milyon TL destek verdi. Bu ay ihaleye çıkılacak. Binanın adı değişmiyor. ( )

Atıl alanlar törpülenecek, ısıtma soğutma yenilenecek, ışıklar parıl parıl olacak... Bir de en büyük salon Sabancı adını alacak. AKMSA... ( )

Grup Yorum biletlerini satmayı reddeden biletix hakkında TCK 122 uyarınca ayrımcılık yasağına muhalefetten dolayı suç duyurusu yapılacaktır. ( )
Spielberg’ün 1915 filmi çekeceği haberini Amerikadan soruşturduk. Doğrulatamadık. Şimdilik aslı astarı yok gibi görünüyor. ( )

Afrika'da İnsan Hakları İzleme Örgütüne göre 200 - 300 bin arası çocuk asker bulunuyor. Şu an en çok Uganda ve Somali'de çocuk askerler var. 2002 - 2007 arasında Afrika'daki 21 çatışmada çocuk askerler var. Kız çocuklarinin durumu daha da kötü çünkü tecavüze de uğruyorlar...  (

İngiltere çok mu laik diye bir tartışma açtı muhafazakâr hükümet. Ama halkın yüzde 75'i dinin kamu politikalarını etkilemesine karşı.. ( )

Mecliste bir "İLK" tum partiler kolkola ve hemfikir :) Tesekkurler AKP,CHP,MHP.BDP ( )

GDOlu soya gıda amaçlı ithal edildiğinde oysa sakızdan margarine, ekmekten kurabiyeye her yerde olacak! bu manşetten girecek haber değil mi? ( )

 Penguen'in yeni sayısı çıktı ( )

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.