Header Ads

Murathan Mungan Politik Tutuklular İçin İmzaladı

Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi'nin cezaevlerine gönderdiği fotoğraflardan hareketle politik tutukluların yazdığı öykülerden oluşan "Kıyıya Vuran Dalgalar" kitabının ilk imza günü Kadıköy Khalkedon Kitabevi'nde yapıldı.

Yazarları cezaevinde bulunan kitabı, şair yazar Murathan Mungan imzaladı. Yaklaşık 3 saat süren imza gününe ilgi çok yoğundu. Nota Bene Yayınları'ndan çıkan kitabın, şu an dışarıda olan tek yazarı ve editörü Sibel Öz ile kitap tasarımcısı ve fotoğrafçıları da oradaydı.

Murathan Mungan, kendisine ait kitapları imzalatmak isteyenleri geri çevirirken, "Bugün sadece cezaevlerindeki politik tutukluların öykülerinden oluşan Kıyıya Vuran Dalgalar'ı imzalayacağım. Çünkü onlara böylece destek olmak istiyorum. Siz de bu kitabı alıp cezaevlerine gönderirseniz, aradaki duvarları aşmış oluruz" dedi.

Kitabı alanlara, kitapla birlikte cezaevlerinden yollanan mektuplar verildi ve tutuklularla "mektup arkadaşı" olmaları istendi. Çok sayıda kitabın satıldığı imza gününde, tutuklu yakınları da biraraya geldi. Kitabın satışından elde edilen gelir, cezaevindeki ihtiyaçlar için kullanılacak.

"Kıyıya Vuran Dalgalar"ın ikinci imza günü Ankara'da Sırrı Süreyya Önder'in katılımıyla gerçekleştirilecek.

haber: etha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.