Header Ads

Kentsel Dönüşüm Protestosunda CHP'li Mahmut Tanal Kafasından Yaralandı, 17 Kişi Gözaltına Alındı

Kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki yıkımları protesto etmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde çadır kurarak eylem yapmak isteyen grup ile zabıta görevlileri arasında arbede çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın kafasının yarıldığı olaylarda, 17 kişi gözaltına alındı.

Saraçhane'deki belediye binasının önünde toplanan bir grup, kentsel dönüşüm projesine karşı basın açıklaması yaptıktan sonra, taleplerini içeren sloganlar attı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın da desteklediği grup, ardından belediye binasının önündeki alana çadır kurmak istedi. Zabıta görevlilerinin izin vermediği grup ile zabıtalar arasında yaşanan arbedeye, olay yerinde bekleyen güvenlik güçleri de müdahale etti. Grubu etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, 17 kişiyi gözaltına aldı.

Yaşanan arbede sırasında, CHP Milletvekili Mahmut Tanal da kafasından yaralandı. Tanal, yaptığı açıklamada bir zabıta görevlisinin kendisine yumruk attığını öne sürerek, ''Milletvekili olduğumu söylememe rağmen polis, 'karakola gidip şikayetçi olun' dedi. Kafamın kırılması değil de polisin bu sözleri ağrıma gidiyor. Adli bir vaka olduğu için hastaneye giderek, geçici rapor aldım'' dedi.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.