Header Ads

20 Gündür Haber Alınamayan Vicdani Retçi İsmail Gökhan Güneş'in Hava Değişimi İznine Gönderildiği Ortaya Çıktı

İstanbul’da 25 Temmuz Çarşamba günü vicdani reddini açıklayan, ertesi gün birliğine giden vicdani retçi İsmail Gökhan Güneş’ten 20 gündür haber alınamıyordu. Güneş'e hava değişimi izni verildiği ve bu yüzden de birliğinden ayrıldığı öğrenildi.

İsmail Gökhan Güneş, 25 Temmuz 2012'de dört ay askerliğin ardından izne geldiği İstanbul’da “İnandığım değerlerim ve temelde insan olmam sebebiyle, bana zorla dayatılan askerliğim burada son bulmuştur” diyerek vicdani reddini açıklamıştı.

“Bizzat birlikte mücadele edeceğini, üniforma giymeyeceğini, eline silah almayacağını” söyleyen Güneş bu açıklamanın ardından Antalya Side Jandarma Kampı’ndaki birliğine gitti. Ancak, birliğine gittikten sonra Güneş’i arayan arkadaşları ona ulaşamadı.

Güneş gibi vicdani retçi olan arkadaşı Muhammed Serdar Delice twitter hesabından İsmail Gökhan Güneş'in hava değişimine gönderildiğini öğrendiklerini açıkladı. Delice twitter hesabında şunları yazdı:

'Vicdani Redci Arkadaşımız İsmail Gökhan Güneş ten haber alamamaktaydık.Yeni aldığımız bilgiye göre arkadaşımızı hava değişimine göndermişler.'

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.