Header Ads

CHP'li Sezgin Tanrıkulu: 13 Yaşındaki Veysi Demir'i Askerler mi Öldürdü?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "13 yaşındaki Veysi Demir'in sınırdaki askerler tarafından öldürüldüğü iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Van'ın Çaldıran ilçesinde mazot kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 13 yaşındaki Veysi Demir'in askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği iddialarının basına yansıdığını ifade eden Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"13 yaşındaki bu çocuk hangi gerekçeyle öldürülmüştür? Neden yakalanmak yerine öldürülmüştür? Bu konuda herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa, hangi aşamadadır ve konuyla ilgili nasıl bir soruşturma yöntemi izlenmektedir? İddiaya göre Veysi Demir, mazot kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle öldürüldü. Sınır kaçakçılarına veya sınırdan yasadışı yollarla geçmeye çalışanlara yönelik herhangi bir sorgusuz-sualsiz 'vur emri' var mıdır?
Son on yılda, Türkiye'nin bütün sınırlarında toplam kaç kişi, hangi sebeplerden dolayı öldürülmüştür?
Son on yılda, Türkiye'nin bütün sınırlarında öldürülenler içindeki çocuk, kadın, kaçakçı veya sığınmacı sayısı kaçtır?" (anka)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.