Header Ads

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu


CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Tanıtım toplantısında konuşan İnce, "Herkesin cumhurbaşkanı olacağım" diyerek parti rozetini Kılıçdaroğlu'na teslim etti. Kılıçdaroğlu da İnce'ye Türk bayrağı rozeti taktı.

24 Haziran'da yapılacak erken seçimde, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu yanıtını buldu.

CHP'nin kapalı grup toplantısında Yalova Milletvekili Muharrem İnce, oy birliğiyle aday olarak belirlendi.

İnce aday olarak belirlenmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Her şey güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Şu sıralar Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda aday tanıtım toplantısı yapılıyor. Salona İnce ile birlikte gelen Kılıçdaroğlu konuşma yaptı.

CHP lideri konuşmasının sonunda "Eski bir öğretmen yeni bir politikacı, sayın Muharrem İnce gel bakalım buraya" diyerek İnce'yi sahneye davet etti.


CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonuna eşi Ülkü İnce ile birlikte geldi. Partililer İnce’yi coşkuyla karşılarken, salonda “İnce Başkan” sloganları atıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise salona girerken partililer tarafından karanfil atılarak karşılandı. “Sıfır baraj ittifakı istiyoruz” Neden ittifak yapmak istediklerini dört madde ile açıklayan Kılıçdaroğlu, “Siyasi partilerle ittifak yapmak istiyoruz. Birinci nedenimiz, 12 Eylül askeri darbesinin getirdiği yüzde 10 seçim barajını ve darbe hukukunu sıfırlamak için sıfır baraj ittifakı istiyoruz. İki, seçme hakkının üstündeki bütün engelleri kaldırmak istiyoruz. Yüzde 10 barajı ile insanlar istedikleri partiye oy veremiyorlar. Sıfır baraj ttifakını oluşturabilirsek her vatandaş gönlünde yatan partiye oy verebilecek. Üç, demokrasi kültürünü geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. Dördüncüsü, bu ülkede kutuplaşmaya son vermek için ittifak yapmak istiyoruz. En geniş ittifakın olmasını istiyoruz. Bu çağrıyı buradan bütün siyasi partilere yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu ayıbı ordunun üzerine gölge olarak düşürenlerin TSK’da asla yeri yoktur” “Türkiye’de 20 Temmuz darbesinden sonra hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır, çünkü yargı bağımsızlığı yoktur, güçler ayrılığı ilkesi yoktur” açıklamasında bulunan Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye bugün 5 sorunla karşı karşıyadır. Bunu aşmak için 25 Haziran’da ülkenin bütün dağlarında çiçekler açsın diyorsak, bir, seçmen listeleri hazırlandı, herkes seçmen listelerini kontrol etsin, ikinci görev, bu ülkenin aydınlarına, vatanseverlerine, demokrasiye inanlara yaptığım çağrı, kimse ‘tatile gideyim’ deme lüksü yoktur, herkes bir bayram havası içinde inadına inadına sandığa gitmelidir. Türkiye bugün bir beka sorunu yaşamaktadır. 5 temel sorunumuzun birincisi, demokrasi ve milli irade ipotek altındadır. Demokrasi ve halkın iradesini ipotek altından kurtarmak zorundayız. Bugün sarayın vesayetini perçinlemek için Genelkurmay Başkanı ve sarayın sözcüsü bir başka cumhurbaşkanına gidip oraya baskı kurmaktadır. Kimse demokrasi üzerinde vesayet kurmaya yeltenmesin. CHP’liler olarak, Kuva-i Milliyeciler olarak nasıl 1920’lerde mücadele ettiysek aynı mücadelemizi kararlılıkla yapacağız. Bunu en başta Sayın Abdullah Gül’e giden Genelkurmay Başkanı ve onun temsilcisi olan İbrahim Kalın’a söylüyorum. Kimse orduyu kullanıp demokrasi üzerinde vesayet kullanmasın. Bu ayıbı ordunun üzerine gölge olarak düşürenlerin TSK’da asla yeri yoktur. İkinci temel sorun dış politika, biz bütün komşularımızla barışık bir yaşam sürdürmek istiyoruz, kendi ülkemizin geleceği için. Üçüncü sorun, toplumsal barışımız dinamitlendi, komşumuzun kimliğini, inancını sorgulamaya başladık. Bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğiz. Dördüncü sorun ekonomi, çivisi çıktı ekonominin, ne olduğu belli değil. Doları kontrol edemiyorlar. Mevcut yöneticiler yakayı tefecilere kaptırmış durumda. Mevcut yönetim halka değil, rantiyeye çalışıyor. Beşince sorun, eğitim. Anne ve babalar çocuklar hangi okula gidecek, hangi sınava girecek bilmiyorlar. Biz vicdanı hür, fikri hür nesiller yetiştirmek zorundayız. Güzel günler göreceğiz, 25 Haziran’da Allah’ın izni ile bunu yapacağız. Yakında seçim bildirgemizi de hazırlayıp, görkemli bir toplantı yapacağız. Bizim bildirgemizi istedikleri kadar kopyalasınlar, kopyacıdan devlet adamı, siyasetçi olmak, olsa olsa sahtekar olur” açıklamasında bulundu.

“Eski bir öğretmen, yeni bir politikacı” Kılıçdaroğlu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayını ise şu sözlerle açıkladı: “Öğretmen toplumun aydınıdır, elinde meşale ile toplumu aydınlatan kişidir. Öğretmen bilge bir kişidir. Bu sorunları çözme konusunda bir öğretmen kararlı, inançlı, enerjik çabasını harcamak istiyor. Eski bir öğretmen, yeni bir politikacı, Sayın Muharrem İnce gel bakalım buraya” diyerek Muharrem İnce’yi yanına çağırdı ve birlikte partilileri selamladı.

CHP YERİNE TÜRK BAYRAĞI ROZETİ

Sahneye gelen İnce şunları söyledi:

"Hep söylediniz parti başkanından cumhurbaşkanı olmaz. Parti üyesinden cumhurbaşkanı olmaz. Ben de bu görüşünüze katıldım. 24 Haziran'da Allah'ın izini milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP'lilerin değil, sadece bu salonda bulunanların değil. 80 milyonun herkesin AK Partililerin, MHP'lilerin, Kürtlerin, Türklerin, alevilerin, sünnilerin herkesin cumhurbaşkanı olmak için. Onun için 15 yaşında 79 ara seçimlerinde sokaklara afiş asmaya çıkmış ve 39 yıl CHP'nin rozetini taşımış biri olarak ben tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım ve rozetimi size emanet ediyorum."

Kılıçdaroğlu da CHP rozetini kendisine teslim eden İnce'ye Türk bayrağı rozeti taktı.



İnce konuşmasına şöyle devam etti:

"Kardeşim dediğinin evine helikopter gönderenden, kendinden başka hiçbir şey düşünmeyenden bu millete fayda gelmez. Bu iki parti başkanına iyi bak. Kim kendini, kim milleti düşünüyor. 24 Haziran'da fetret dönemini birlikte bitireceğiz. Cumhurbaşkanı tektir. AK Parti'nin CHP'nin olmaz. Partisiz olur. Şimdi bana diyor ki; senin tecrüben yeter mi devleti yönetmeye. Ben 3 Kasım 2002'de milletvekili oldum. Sayın Erdoğan Mart 2003'te oldu. Ben ondan 5 ay kıdemliyim. Askere gitseydik, ben çavuş o onbaşı olurdu. Ne tecrübesi? Grupbaşkanvekilliği yapmışım. 1 Mart 2003 tezkeresinde oy kullanmış milletvekiliyim. Sayın Erdoğan milletvekili olduğu gün Meclis'e geldi, parmak izini kullanamadı. Bülent Arınç yardımcı oldu. Bir günlük milletvekili iken başbakan oldu. 16 yıllık milletvekilinden cumhurbaşkanı yapmayacaksınız, öyle mi?

"DANİSKASINI YAPARIM"

Diyorsanız ki diploman var mı, o yeter mi? Meydanlarda ekonomi, tarım, doş politika, eğitim konuşacağız diye bekliyorum. Ama karalama kampanyasına girişeceklerse daniskasını yaparım. Tercihim birincisi. Ben meydanlarda entelektüel bir tartışma yapmak istiyorum. Ama başka türlü tartışmaya da varım. tercihinizi siz yapacaksınız. CHP'ye genel başkan olamadım, Türkiye'ye cumhurbaşkanı olamadın diyorlar. Tayyip Erdoğan Beyoğlu'na belediye başkanı olamadı, cumhurbaşkanı oldu. Abdullah Gül Erbakan'a karşı kaybetti genel başkan olamadı ama cumhurbaşkanı oldu.

"AZİZ MİLLETİM İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Terör nereden gelirse gelsin en kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi soyanlara terörü destekleyenlerle Allah'ın huzurunda söz veriyorum, sonuna kadar mücadele edeceğim. Bugün benim doğum günüm, 54 yılı geride bıraktım. Aziz milletimizin refahı için çalışacağım.

"HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL"

Dünya demokrasi tarihine önemli bir not şeklinde düşen Adalet Yürüyüşü'nü gerçekleştirdiği için genel başkanı ayakta alkışlamanızı rica ediyorum. Kendisine karşı aday olmuş, eleştirmiş bir kişiyi cumhurbaşkanı adayı yapmak her babayiğidin harcı değildir.

AKP FETÖ ortaklığı cumhuriyeti rotasından çıkarmıştır. AYM anayasayı bir kenara itmiştir. Ekonomi dış müdahalelere açıktır. Genelkurmay Başkanı siyasetin talepleriyle meşgul. Birbirini dinlemeyen güvenmeyen birlikte yaşama isteğini kaybetmiş bir insan topluluğu olduk. Memletek yalan rüzgarıyla yönetiliyor. Sıvasız evlerden feryatlar yükseliyor. Pasaportumuzun değeri yok. Sözde dünya lideri hergün bağırıp hakaret ediyor.

AVUKATLARA ÇAĞRI

Nasıl bir cumhurbaşkanı olacağımı anlatayım. Bir insanı anası, babası ve öğretmeni kıskanmaz. Öğrencilerim hepsinde payım olduğunu düşünüyorum ve gurur duyuyorum. Bunlar 14 sene üniversite sorularını çaldırdılar, FETÖ ile birlikte. Sizin sorularınızı çaldırmayacağım. Sadece soruları mı? Sınavda soruyu çalan sandıkta oyu çalar. Bugünden uyarıyorum. Bu ülkenin değerli avukatları, 50 bin avukat cübbelerinizi 24 Haziran'da arabalarınızda tutun. Her an sizi YSK'nın önüne çağırabilirim. Hazine'den parayı çaldırmayacağız. Cumhurbaşkanı olduğumda Saray'a mı Çankaya'ya mı giderim? Sarayı bu ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğim, bilim yuvası yapacağım. Hepimiz sokaklarda gezmeye bedel ödemeye hazır mıyız?

Gençlere bir sözüm daha olsun. Kamuda yükselme... Öyle bir kritere bağlayacağız ki 100 yıl kimse değiştiremeyecek. Kimsenin mezhebine, başörtüsüne bakmayacağız. Kimsenin Kürtlüğüyle Türklüğüyle ilgilenmeyeceğiz. Kamuda yükselmeyi adil yapacağız. Veterinerden TÜBİTAK Başkanı yapmayacağız. Parti il başkanından hakim savcı yapmayacağız. Cumhurbaşkanı olarak beni yargılayamayacak bir yargıcın ne işi var orada? Önce adaleti kuracağız, hukuk devletini yeniden tesis edeceğiz. Yarın saat 14.00'te Yalova'da ilk mitingimizi yapıp Yalovalılarla helalleşiyorum.


Birazdan Birinci Meclis'in önüne gideceğiz. 13.30 gibi Sayın Tezcan seçim startını verecek. Uygun olan arkadaşlarımızı birinci Meclis'in önüne bekliyoruz."

2 yorum:

  1. It was very easy to find my way around and very user friendly Good job to your designer and dev of your site. I hope your rate was doing well. 경마

    YanıtlaSil
  2. I can read all the opinions of others as well as i gained information to each and everyone here on your site. Just keep on going dude. Check over here: 토토사이트

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.