Header Ads

Başka Haber 11 yaşında!

 


Adımız Başka.


Başka’nın ilk haberleri 16 Ağustos 2010’da alternatif haber blogu titriyle yayına sokuldu.


Başka, hak odaklı gazetecilik yapmaya çalışırken, hak mücadelesi yürüten bireylerin ve kurumların yanında ayrım yapmadan, taraf tutmadan dayanışma ruhu ile olmaya gayret ediyor.


Başka, insan’ı sınıf, din, dil, ırk, renk, cinsiyet, cinsel yönelim vb. kategorilerle değerlendirmeden ön plana koyuyor.


Başka, ezilmişlerin, itilmişlerin, ötekileştirilmişlerin, ayrımcılığa uğramışların, kaybedilmişlerin, fail-i meçhule uğramışların sesi olmaya katkı vermeye çalışıyor.


Başka, savaş tamtamları çalmıyor, barışın dilini konuşuyor.


Başka, anti militarizmi kendisine düstur ediniyor. Anti militaristlerin, vicdani ve total retçilerin seslerine ses katıp, onların hak mücadelelerine destek veriyor


Başka, nefret söyleminin her türlü görünüşüne karşı mücadele ediyor.


Başka, kadını ötekileştiren her türlü söylem ve davranışa kapılarını tamamen kapatırken kadın hakları mücadelesi yürütenlere kapılarını ardına kadar açıyor.


Başka, doğayı katledenlerden hesap sormaya çalışırken deresi için, vadisi için, toprağı için, denizi ve gölü için kısacası yeryüzü ve gökyüzü için mücadele edenlerin yanında yer alıyor.


Başka, emeğin en kutsal değer olduğuna inanıyor. Emekçilerin hak ve özgürlük hareketlerine destek veriyor, onlara baskıyı, örgütsüzlüğü, taşeronlaştırmayı ve ölümü reva görenleri ifşa etmeye çalışıyor.


Başka, düşün dünyasının görünmeyen kalemlerini okurlarına sunuyor.


Başka, görülmek istenmeyen gündemlerin peşini kovalıyor, sosyal medya aracılığı ile bu meşaleyi iyice parlatmaya çalışıyor.


Başka, sanatın, felsefenin, sosyolojinin tüm örneklerine ve toplumsal izdüşümlerine sayfalarında yer vermekten gurur duyuyor.


Başka hak, insan ve barış odaklı gazetecilik idealine elinden geldiğince katkı sunmaya çalışıyor.


Başka Haber'de haberleri yayımlanan basın emekçilerine; siteyi bir kez olsun ziyaret etmişten tutun da yazılarının yayımlanması için bize izin veren yazar dostlara kadar herkese çok teşekkür ediyoruz.


Başka bir iletişim mümkün!


Başka bir dünya mümkün!



Başka Haber 


iletisim@baskahaber.org

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.