Header Ads

Pink Floyd Live8'i Tekrarlayabilir

Efsanevi rock grubu Pink Floyd'un davulcusu Nick Mason, grubun tekrar bir araya gelerek hayır kuruluşları için konser verebileceğini açıkladı.
200 milyon albün satan grup en son 2005'te Live 8'de bir araya gelerek konser vermişti.
Mason, "Sanırım hepimiz Live 8'deki gibi tekrar konser verme konusunda hem fikiriz. Grup, bizim ihtiyacımız olmayan bir şeyi, fakat doğru sebepler için ve sevdiğimiz bir şeyi yapabilir. Bu benim fikrim ve sanırım grubun diğer elemanları da aynı fikirdeler" dedi.
Grup elemanları David Gilmour ve Roger Waters 1980'de aralarında çıkan anlaşmazlıktan dolayı grup dağılmış ve 2005'te yapılan Live 8'e kadar ikili yan yana gelmemişti.
Live 8 kapsamında grup, 3 Pink Floyd klasiğini Filistinli çocuklara yardım için Oxfordshire çalmışlardı. Sonrasında Roger Waters konserle ilgili "Performans şahaneydi. Hikayenin sonu ya da muhtemel başlangıcı" demişti. David Gilmour ise Waters'ın grubun "The Wall" albümünün hepsini çalacağı turneye konuk olması sürpriz yaratmıştı.
Manchester'de müzik konferansında konuşan Nick Mason, "Live 8 tekrar beraber çalacağımızın örneğini teşkil ediyor. Bence gelir yerine hayır kuruluşları için birşeyler yaparak emekliliğe adım atmak bir grup için çok güzel birşey" dedi.
Waters mayıs ayında yaptığı bir konuşmada "Hayır kuruluşları için bir şey duysam sanırım grup üyelerini orada görmem yeterli. Emin olun ki ben de orada olurum" demişti.
Grubun keyboardcısı Richard Wright, uzun kansere karşı verdiği mücadele verdi. Wright 2008'de hayatını kaybetti
Pink Floyd, 1964 yılında Syd Barrett (gitar), Roger Waters (bas gitar), Nick Mason (bateri) ve Rick Wright (klavye) tarafından kuruldu. Grubun ismi, iki blues ustası Pink Anderson ve Floyd Council'in isimlerinin birleşmesinden "The Pink Floyd Sound" olarak belirlendi.
1967'de Syd Barrett'in sağlık sorunlarından dolayı gruptan ayrılmasından sonra gruba David Gilmour gitarist olarak dahil oldu. Grup, 1973'te çıkardığı "Dark Side Of The Moon" albümüyle liste başı ve en çok satan ikinci rock albümü oldu.
70'lerin ikinci yarısından sonra Roger Waters'in liderlik ettiği grup, 1975'te "Wish You Were Here", 1977'de "Animals"ı ve 1979'da "The Wall" albümleriyle dünyanın her tarafına seslerini duyurdu. "Wish You Were Here" albümündeki "Shine On You Crazy Diamond" ve "Wish You Were Here" parçaları Barrett'ın anısına yapılmıştır.
1981’de Roger Waters’ın gruptan ayrılmasının ardından, Richard Wright, Dave Gilmour ve Nick Mason’la birlikte Pink Floyd adıyla albümler çıkarmaya ve turnelere çıkmaya devam etmişti. Grubun 1968 sonrasındaki çekirdek kadrosu Roger Waters’ın da katılımıyla 2005’te, Londra’daki Hyde Park’ta Live 8 konserleri çerçevesinde 24 yıl sonra ilk kez bir araya gelmişti. Pink Floyd’un son albümü The Division Bell 1994’te çıkmıştı.
Ayrıca Pink Floyd'un 1979'da çıkardığı "The Wall" albümü, 1982'de Alan Parker tarafından aynı ismi kullanılarak, içinde animasyon da bulunan ve pek fazla diyalog bulunmayan bir simena filmi olarak yayınlandı.
Film, Pink Floyd'un konserinden bir görüntü ile başlar (In The Flesh). Sonraki iki şarkı The Thin Ice ve Another Brick In The Wall, Part I'da Pink'in küçüklüğü ve babasının 2. Dünya savaşı'ndaki ölümünü anlatır ve duvara ilk tuğlalar da burada koyulur. Filmde aileden başlayarak, eğitim kurumlarının, ilişkilerin çürümüşlüğü ele alınır. The Wall'ın en çarpıcı yönlerinden birisi de etkili müzik ve sahnelerin bir arada veriliyor oluşudur.

haber: etha

1 yorum:

  1. rick wright roger a benzemez. onun yokluğu çok hissedilir. ama bunlar pink floydsa gelmiş geçmiş en kaliteli müziği yapmışlarsa bunun da üstesinden gelebilirler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.