Header Ads

Selek İçin "Masal Pınarı"

Mısır Çarşısı patlaması davasında müebbet hapis cezası alan sosyolog Pınar Selek için dayanışma etkinliği düzenlenecek.
Hala Tanığız Platformu, "Masal Pınarı. Devlet insanı sadece canını alarak öldürmez" başlığıyla Pınar Selek'le dayanışma etkinliği düzenliyor.
"Adalet için tarafız, Pınar Selek'in yanındayız" diyen platform, yaptığı açıklamada, "Ülkesindeki savaş ortamını incelemek için yola çıkmıştı Pınar Selek. Genç, idealist bir sosyolog olarak neden bir türlü barışılamadığını anlamak ve anlatmak istiyordu" diye belirtti.
Pınar Selek'in, Mısır Çarşısı davasında müebbet hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatan platform, "Kendisine en büyük yalanların, iftiraların dayatıldığı yıllarda hakikatini, yazdığı masal kitaplarında arayan Pınar Selek için düzenlenecek gecede, gelin bu dayanışmanın sıcaklığını birlikte paylaşalım. 'Bu hayatı bir masal gibi yaşamak istiyorum. Tabii mutlu sonla biten bir masal…' dedi bizlere Pınar. O mutlu sonu birlikte yaratalım" dedi.
9 Aralık'ta Garaj İstanbul'da düzenlenecek olan etkinlikte, "Pınar'ın Şarkısı" Aygül Erce, "Adalet İçin Tarafım Pınar Selek'in Yanındayım" videosu Aykut Atasay, "Masalcı Pınar Selek" isimli Mehmet Atak'ın tasarlayıp yönettiği tiyatro oyunu sahnelenecek.
haber: etha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.