Header Ads

Kardemir İşçilerinden Açlık Grevi

Açlık grevlerinin 3. gününde olan Kardemir işçilerinden 15'i fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kalan işçiler ise sokağa tabut koyarak, "Ölünce gireceğiz içine. Ölmeye geldik" diyor.
Karabük Demir Çelik Fabrikası A.Ş'den atılan işçilerden bir kısmı, yürüyerek gittikleri Ankara'ya bugün varırken, Karademir'de açlık grevinde olan işçilerden bazıları fenalaştı.
Karabük merkezde bulunan Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'nde açlık grevini sürdüren 45 işçi, eylemlerinin 3. gününü geride bırakıyor. Geceleri, kurdukları çadırda geçiren, gündüzleri ise caddede kaldırımda battaniyelere sarılarak zaman geçiren işçilerden 15'i bugün fenalaştı.
Tansiyon, şeker, kalp rahatsızlıkları olan 15 işçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
İşçiler, eylem alanına bugün bir tabut koydu. ETHA'ya konuşan işçilerden Emrah Yılmaz, "Çok kararlıyız. Ölen kişiyi burada tabuta koyacağız. Ölmeye geldik. Bunun sorumlusu Kardemir yönetimidir. Suçsuz yere işimizden olduk" dedi.
Dün 112 Acil Servis ekibinin geç geldiğini belirterek sağlık taramasından geçmeyi kabul etmeyen işçiler, çadırın yanında bulunan bir minibüsün üzerine, '112.5 Acil' yazıp, camlarına ağrı kesici ilaçları yapıştırdılar. Patronun performans düşüklüğünü ileri sürerek işten çıkarması üzerine ise ambulansın üzerine 'Performans arttırıcı ilaç gelmiştir' yazısı asıldı.
Bu arada, Karabük'ten yürüyerek bugün Ankara'ya ulaşan işçiler, AKP ile yaptıkları görüşmenin ardından yarın da CHP ile görüşecek.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.