Header Ads

BAT'ta Direniş Vardiyası

19 Mayıs ilçesinde kurulu bulunan Samsun British American Tobacco (BAT) şirketine ait Samsun Sigara Fabrikası'nda gerekçe gösterilmeden işten atılan 120 işçi için hala çözüm bulunamadı. İşgal ettikleri fabrikadan zorla çıkarılmalarının ardından, direnişi fabrika önünde sürdüren işçiler için dün yapılan görüşmeden sonuç çıkmadı. 
 
Tek Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, sendika genel merkez yöneticileri ve işçiler, firmayı temsilen BAT Fabio Lima ile Türkiye'den Kurumsal İlişkiler Direktörü Tuna Turagay'dan oluşan heyetle işçilerin durumu hakkında bir görüşme gerçekleştirdi.

EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Toplantı hakkında ETHA'ya bilgi veren BAT direnişçi işçilerinden Müslüm Şen, patronların işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için para önerdiklerini ancak işe geri almayı düşünmediklerini belirtti. İşten atılan 120 işçi arasında 24 işçinin emeklilik yaşını doldurduğunu ancak geçim kaynağının yetmediği için çalışmaya devam ettiğini ifade eden Şen, taleplerinin tüm işçilerin işlerine geri alınması, fabrikada bulunan diğer sendikasız işçilerin de sendikaya üye yapılması olduğunu ifade etti.

Şen, "Şirket bu olayın bitirilmesini istiyor. İşçi arkadaşların şuan morali iyi. BAT'ın yetkilileri o kadar rahatsız oldu ki İngiltere'den yetkililer sorunu çözmek için harekete geçmiş durumda. Onun getirdiği bir moral olsa da sınıfsal bir kazanım olmadığı için biraz kırgınlık var. Taleplerimiz karşılanmazsa eylemlerimiz devam edecek" diye konuştu.
Şen, görüşmelere pazartesi günü devam edileceğini belirtti.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.