Header Ads

Liseliler Kilitlere Rağmen Boykota Devam Edecek

YGS'de yaşanan şifre skandalına karşı öğrencilerin eylemi artarak devam ediyor. Geçen hafta sonu Taksim'de yürüyüş gerçekleştiren binlerce öğrenci, bugün okulları ve dershaneleri boykot ederek Galatasaray Lisesi önünde bir günlük oturma eylemi yapıyor.
 
Sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile bir araya gelen gençler, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in istifasını istiyor. Hükümet yetkililerinin şifre skandalına karşı sessiz kalmasını da eleştiren liseliler, "Sınav sistemi kaldırılsın" diyorlar.

YÜZDE YÜZ BOYKOT

İstanbul'da Şişli Kurtuluş Lisesi, Kadıköy Mustafa Kemal Atatürk Lisesi, Beylikdüzü Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi, Beylikdüzü Cumhuriyet ve 75. yıl Lisesi ve Kartal Hatice Bayraktar Lisesi'nde boykota katılım oranının yüzde 100 olduğu öğrenildi.

OKUL YÖNETİMLERİ ÖĞRENCİLERİ OKULA 'KİLİTLEDİ'

İstanbul genelinde gerçekleşen eyleme, okul yönetimleri baskı kurduğu için katılamayan liselilerin olduğu açıklandı. Kartal Hatice Bayraktar, GOP Refan Tümer, Halkalı Asiyeoğlu ve Galatasaray Lisesi yönetimlerinin baskıcı tutumları öğrenciler tarafından ıslık ve yuhalamalarla protesto edildi. Eyüp Refhan Tümer Lisesi yönetiminin, öğrencileri engellemek için okulun kapılarına kilit vurduğu belirtildi.

Üniversite adaylarının eylemine, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, Tüm Öğretim Elemanları Derneği, Üniversite Konseyleri Derneği, İstanbul Üniversitesi Öğretim Elemanları, direnişteki Casper işçileri ile sanatçı Pınar Sağ ve tiyatro oyuncusu Orhan Aydın da destek veriyor.

'İMAMIN ORDUSU LİSELERDEN DEFOL'

Öğrenciler, "Gelecek biziz, gelecek şifresiz", "Şifre bizi teğet geçti", "İmamın Ordusu liselerden defol" gibi dövizler taşıyor. Eylemde sık sık, "AKP elini liselerden çek", "Ali Demir istifa" sloganları atılıyor.

Bir gün boyunca sürecek olan oturma eyleminde öğrenciler adına Emre Savcı, basına açıklama yaptı. Savcı, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in sınava giren tüm öğrencilere gönderdiği mektubu değerlendirdi. 

Savcı, şöyle konuştu: "Sorun biz lise ve dershane öğrencileri için acemilikle açıklanacak kadar basit değil. Şifre var ama sınav adil diyor ÖSYM Başkanı, liselilere ders vermeye kalkıyor. YGS-LYS nedir, en iyi biz liseliler biliriz. Yoksulluğun diz boyu olduğu bir ülkede üniversiteye girmek, meslek sahibi olup geleceğimizi kurtarabilmek adına umut bağladığımız sınavın adıdır YGS."

'DOKUNANI YAKARIZ' MESAJI VERİYORLAR

ÖSYM Başkanı'nın açıklamasını ciddiyetsiz bulduklarını söyleyen Emre Savcı, "Sayın Demir, sırtını yasladığı yere güvenmektedir. AKP ve cemaat, YGS skandalının ortaya çıkmasından rahatsız görünmekte ve tatmin olduk açıklamalarına devam etmektedir. Bu meseleyle de 'iktidar biziz, güç bizde, istediğimizi yaparız, dokunanı yakarız' mesajı veriyorlar. Korkutmaya, sindirmeye, boyun eğdirmeye çalışıyorlar… Dik duracağız" dedi.
,
Emre Savcı, YGS'ye karşı, bir hafta içinde 100 bin imza toplandığını belirtti ve ekledi: "100 bin imza sadece öğrencilerin değil toplumun da tatmin olmadığını göstermektedir. Sınavda kopya ve şifre iddialarının merkezinde duran ÖSYM yöneticileri başta olmak üzere tüm sorumlular hakkında görevi kötüye kullanma sebebiyle soruşturma başlatılmalı, soruşturmanın sağlığı açısından bu kişiler derhal görevden alınmalıdır."

GÖREN: DERHAL GÖREVDEN ALINMALILAR

Öğrencilerin eylemini destekleyen öğretim üyeleri adına konuşan Prof. Dr. Mehzun Gören de ÖSYM yöneticileri ve tüm sorumlular hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi. Gören, "Soruşturmanın sağlığı açısından bu kişiler derhal görevden alınmalıdır. Sınavla ilgili iddialar uzmanlardan oluşan bağımsız bir komisyon tarafından incelenmelidir" dedi.
Öğrenciler, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in mektubuna, eylem sırasında düşüncelerini yazarak cevap verecekler. Mektuplar gün sonunda, Galatasaray Postanesi'nden toplu olarak gönderilecek. 

Eylem 30'dan fazla okuldan gelen öğrenci temsilcilerinin konuşmaları ile devam ediyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.