Header Ads

Zeynep Altıok Akatlı: Cafer Erçakmak'ın Ölüm Haberi İnandırıcı Değil

Alevi örgütlerinin ardından Şair Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok Akatlı da sanık Cafer Erçakmak'ın öldüğü haberine şüpheli yaklaştı.

Ölüm haberi için "inandırıcı değil" diyen Akatlı, şunları söyledi: "Yakın zamanda davanın sanıkları için zamanaşımı talebinde bulunulmuş ancak 1 numaralı sanık olan Erçakmak için zamanaşımı gerçekleşemeyeceği ifade edilmişti. Serbest kalamayacağı anlaşılan Erçakmak’ın öldüğü haberi inandırıcı değil. Eğer mezardaki kişi o ise o zaman nasıl olur da Interpol ile aranan bir suçlunun kendi ülkesine, hatta kendi evine kadar gelip yaşayabildiğinin hesabı sorulmalı. Konuyu uluslararası basın ve AİHM’e taşımayı düşünüyoruz."

ERÇAKMAK 'YASADIŞI YÜRÜYÜŞ'TEN ARANMIŞ!

Erçakmak'ın yıllardır yurtdışında yaşadığını bildiklerini söyleyen Akatlı, "Resmi kanallarla yazışmalar yapıldı ve iadesi istendi ancak yazışmalarda Erçakmak için ‘örgütlü suç’ ibaresi yerine ‘yasa dışı yürüyüşten’ arandığı ibaresi kondu. Talebin yazıldığı Avrupa ülkelerinde yasadışı yürüyüş bir suç olmadığı için iadesi gerçekleşmedi. Doğru şekilde aransa iadesi gerçekleşirdi" diye konuştu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özarslan da dün düzenlediği basın toplantısında devlete Cafer Erçakmak'ın öldüğü yönündeki iddiaların gerçek olup olmadığını sordu.

haber: etha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.