Header Ads

İçişleri Bakanı Şahin: Kürt Sorununu Arıyorum, Bulamıyorum

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kürt insanının esas itibariyle herhangi bir sorunu olmadığını dile getirerek, "Sorun sorun diyorlar. Sorun nedir yani? Sorun yol mu? Sorun şarkı mı? Sorun kıyafet mi? Sorun ibadet mi? Sorun hastane mi? Ben arıyorum sorunu bulamıyorum" dedi.

Ordu'ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Ordu İl Başkanlığı toplantı salonunda partilerle baydamlaştı. Bakan Şahin, Kürt insanının esas itibariyle herhangi bir sorunu olmadığını dile getirerek, “Sorun sorun diyorlar. Sorun ne? Ben arıyorum sorunu bulamıyorum.” dedi.

“Sorun yol mu? Sorun şarkı mı? Sorun kıyafet mi? Sorun ibadet mi? Sorun hastane mi?” diyen Bakan Şahin, şunları kaydetti:

“Havadan geziyorum bölgeyi, bir şantiye halinde. Karadan geziyorum bölgeyi, her taraf imar halinde. Bir şey eksik, halka zorla sandık başına yönlendirilerek verdirilen oylarla seçilmiş belediyelerin pislikleri ortada dolanıyor o bölgede. Bir şey eksik o. Hakkari'ye gidiyorum. Belediye Başkanına örgüt, hangi örgüt? Ezberlediniz artık, KCK. Ne demek bu KCK bilirsiniz. Kürtleri cebren köleleştirme hareketi. Emir veriyor Yüksekova Belediye Başkanı'na, 'İçişleri Bakanı geliyor. Bölgeyi terk edin.' Niye? İçişleri Bakanı gelecek.'

Demirtaş: Kürt Sorunu Aramakla Bulunmaz

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakın Şahin'e Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi: Kürt sorunu aramakla bulunmaz. Sorunu görmek için göz değil , akıl ve vicdan gerekir.

Ayrıca Ordu'da AK Parti il teşkilatının bayramlaşma programında konuşurken 14 Ağustos'ta Hakkari'ye yaptığı ziyarete değinerek, BDP'li Belediyle başkanlarını sert bir dille eleştiren ve KCK' nın talimatı ile toplantıya katılmadıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Şahin'e Demirtaş, İçisleri Bakanının Hakkari ziyaretinde, kurum müdürleri ile Valilikte yapacağı toplantıya Belediye Başkanlarını da çağırdığını belirterek, "Belediye başkanlarımız benim talimatımla o toplantıya katılmadı. Onlar, bakanın emrindeki memurlar değildir" dedi.

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Bakan Şahin'den Belediyeyi ziyaret etmesini istediklerini ancak bunu reddettiğini de belirterek, "İftira ve çarpıtmayla Hakkari Belediye başkanlarının tutuklanmasının altyapısını hazırlıyorlar, mesele budur. Bakanın, Belediye başkanları ile ayrı toplantı yapmasını önerdik ama, bu da kabul görmedi. Seçilmiş iradeye saygı beklemek hakkımızdı.'

haber: dha-twitter

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.