Header Ads

KCK'de Yeni Dalga: 48'i Avukat 60 Kişi Gözaltına Alındı

KCK adı altında yürütülen operasyonlar kapsamında bugün 16 ilde eş zamanlı operasyonlar yapıldı.
İstanbul'da Abdullah Öcalan'ın avukatlığını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu'nun Beyoğlu'ndaki bürosuna baskın düzenlendi. Büroda arama devam ederken, avukatların özel büroları da basıldı. 25 avukat gözaltına alındı.
Arama devam ederken büronun önünde bir açıklama yapan Avukat Özcan Kılıç, 16 ilde KCK adı altında operasyonlar yapıldığını söyledi. İstanbul'da 25 avukatın gözaltına alındığını belirten Kılıç, operasyonun 2001 yılından beri Öcalan'ın müdafiliğini yapan avukatlara yönelik olduğunu söyledi.

İstanbul'da ayrıca Özgür Gündem Gazetesi'nin Mis sokaktaki merkezi ile Demokratik Modernite dergisine baskın da yapıldı. Aramalar devam ediyor.

Diyarbakır'da yapılan baskında ise BDP İl Eş Başkanı Ömer Önen, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş, Bağlar BDP İlçe Başkanı Ali Yüce, Belediye Meclis Üyesi Kadri Gökdemir, İl Meclis Üyeleri Fatma Kızılkan ve Şafi Hayme ile avukatlar Baran Pamuk, Fuat Coşacak, Nuri Çelik, Osman Çelik, Mehmet Nuri Deniz'in de aralarında bulunduğu 7 avukat gözaltına alındı.

Eski milletvekili avukat Mahmut Alınak'ın Kars'taki evine de baskın düzenlendi. Evde arama yapılırken, Alınak'ın il dışında olduğu belirtildi.

Bursa'da Avukat Ayşe Batumlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4 avukat, Batman'da BDP İl Başkanı Av. Mehdi Öztüzün, Van'da Avukat Sabahattin Kaya, Mersin'de Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Bedri Kuran da gözaltına alınanlar arasında.

Kocaeli'de ise aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

haber: etha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.