Header Ads

1 Mayıs Gözaltılarında Sayı 60'a Ulaştı

İstanbul'da 1 Mayıs eylemine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 60'ı aştı. Gözaltına alınanlar arasında 8 aylık hamile Filiz Meral Önder de bulunuyor.

Kadıköy Paylaşma ve Dayanışma Derneği, 26A Kolektifi'nin Taksim'deki kafesi ve Devrimci Anarşist Faaliyet ile Paylaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alınanların sayısı 60'ı aştı. Dosyadaki kısıtlılık kararı nedeniyle avukatlar gözaltına alınanların isimlerine dahi ulaşamıyor.

Avukat Muhsin Kemal Şimşek, gözaltına alınanlar arasında 8 aylık hamile Filiz Meral Önder'in de bulunduğunun bilgisini verdi. Şimşek, Önder'in 1 Mayıs mitingine dahi katılmadığını, eşiyle birlikte gözaltına alındığını söyledi.

Dosyada kısıtlılık kararı bulunduğu söyleyen Avukat Şimşek, “16. Ağır Ceza Mahkemesi dosya hakkında kısıtlama kararı verdi. Kısıtlama kararı nedeniyle gözaltına alınanların isimlerini dahi öğrenemiyoruz. Kısıtlama kararı nedeniyle müvekkillerimizle yarın saat 11.00'dan sonra görüşebileceğiz” dedi.

Avukat Şimşek, kısıtlama kararı ve gözaltılara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunacakları dilekçeyle itiraz edeceklerini de söyledi.

Gözaltına alınanlar arasında yazar İhsan Eliaçık ’ın kızı Z.Eliaçık’ın da olduğu belirtildi. 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda yürüyen ve kendilerine "Antikapitalist Müslümanlar" diyen gurubun önde gelenlerinden İhsan Eliaçık’ın kızı Z.Eliaçık’ın, "anarşist" guruptan bazı kişilerle sosyal paylaşım siteleri üzerinden görüştüğü, bu nedenle gözaltına alındığı iddia edildi.

haber: etha/dha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.