Header Ads

'Bir Zamanlar Anadolu'da' Bağımsız Ruh Ödülü'ne Aday


Bağımsız sinemacıları desteklemek amacıyla dağıtılan ödüllere Nuri Bilge Ceylan "Bir Zamanlar Anadolu'da" ile aday gösterildi.

Adayları önceki gün açıklanan, bağımsız sinemacıları desteklemek amacıyla dağıtılan The Independent Spirit Awards’a (Bağımsız Ruh Ödülleri) ilk kez Türkiye’den bir film aday gösterildi. Nuri Bilge Ceylan’ın “Bir Zamanlar Anadolu’da”sı, ödüllerde En İyi Yabancı Film dalında yarışacak.

Nuri Bilge Ceylan dışındaki adaylar ise Michael Haneke'nin Altın Palmiye ödüllü filmi "Amour/Aşk" (Michael Haneke), bu yılki Cannes'da ana yarışmada beğeni toplayan, Jacques Audiard'ın imzasını taşıyan Fransa-Belçika ortak yapımı "Rust and Bone", Ursula Meier'in yönettiği İsviçre filmi "Sister" ve Berlin Film Festivali'nde dikkat çeken, yönetmenliğini Kim Nguyen'in üstlendiği Kongo Cumhuriyeti yapımı "War Witch" olarak sıralanıyor. The Independent Spirit Awards'ın ödül töreni Oscar'dan bir gün önce 23 Şubat 2013'te gerçekleştirilecek.

Bağımsız sinemacılara destek

1984’de başlayan, 1986’da şimdiki adını alan ödüller, Film Independent adlı kâr amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından dağılıyor.

Bağımsız sinemacıların projelerini desteklemek ve amacıyla dağıtılan The Independent Spirit Awards (Bağımsız Ruh Ödülleri)Kaliforniya’da düzenlenen törenle, genellikle Oscar'lardan bir gün önce veriliyor. ABD'nin sinemasının saygın ödülleri arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.