Header Ads

Pınar Selek'in Avukatları Reddi Hakim Talebinde Bulundu


Mısır Çarşısı davasından üç kez beraat etmesine rağmen 13 Aralık’ta yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak olan sosyolog Pınar Selek’in avukatları reddi hâkim talebinde bulundu

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na sunulan dilekçede heyet kararının “güven sarstığı” ve mahkeme heyetinin “tarafsızlığını yitirdiği” belirtildi. Yapılan başvuruda şu ifadelere yer verildi:

‘Objektiflik’ vurgusu
“Hâkimin reddi istemi, yargılamanın hakimlerce objektif olarak yapılmasını sağlayan çarelerden biridir. Dolayısıyla böyle bir istemden maksat, hakimin objektif hareket etmeyeceğinden korkulmasıdır. Bu nedenle bu istemi adil yargılanma hakkı kavramı çerçevesinde değerlendirmek gerekir. Mahkeme heyetinin nihai olarak verilmiş bir direnme kararından geri dönmelerinin mümkün olmaması, direnme kararı ile yerel mahkemenin işten el çekmiş bulunmasına karşın bu ara kararlarından ‘geri dönülmesi’ isteğimizin de reddedilmesi ancak özel bir kasıtla hareket ettikleri anlaşılan mahkeme heyeti olarak duruşmaya çıkan başkan Mehmet Hamzaçebi, üye yargıçlar Mehmet Erdoğan ve Vedat Dalda, tarafsızlıklarını yitirmişlerdir. Bu karar, kamuoyunda da, isyan edenler bir yana en yumuşak haliyle ‘acayip bir durum’ olarak yorumlanmış, makul görülmeyip bariz bir şüphe yaratmıştır. Heyetin verdiği karara açıkça güven sarsılmıştır.”


(Burcu Karakaş/Milliyet)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.