Header Ads

Davutoğlu'nun CHP, MHP ve HDP'den bakanlık teklif ettiği isimler belli oldu

sputniknews

Başbakan Davutoğlu'nun kabinede yer alması için teklifte bulunduğu isimler belli oldu. Davutoğlu, CHP'den Deniz Baykal'a, MHP'den Tuğrul Türkeş'e bakanlık teklif etti. HDP'den ise sürprizler var.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümetinde yer alması için CHP'den Erdoğan Toprak, Gülsün Bilgehan Toker, İlhan Kesici, Deniz Baykal ve Tekin Bingöl'e teklif götüreceği belirtildi.

Seçim hükümetinde yer alması için teklif götürülen MHP'li isimler ise, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Tuğrul Türkeş ve Meral Akşener oldu.

Seçim hükümetinde yer alması istenen HPD'li isimler olarak da Levent Tüzel, Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca olarak belirlendi.

Seçim hükümetinde AKP'den 11 ismin yer alması bekleniyor. AKP'de üç dönem kuralına takılan isimlerin seçim hükümetinde yer alması beklenmiyor. CHP ve MHP seçim hükümetinde yer almayacaklarını daha önce açıklamışlardı.

YARIN 18:00'E KADAR SÜRE

Teklifte bulunulan isimlere, yanıtlarını vermeleri için yarın 18:00'e kadar süre verildi.  CHP ve MHP, geçici hükümette yer almayacaklarını açıklamıştı. HDP'nin kararı ise geçici hükümete katılmaktan yana. Davutoğlu, bakanlık teklif ettiği isimlere gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

"25. 08.2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici bakanlar kurulunu kurmak üzere Başbakan olarak atanmış bulunmaktayım. Geçici bakanlar kurulu üyeliği için şahsınıza bakanlık teklif ediyorum.

Anayasanın amir hükmü gereğince, teklif edilen bakanlık görevini kabul etmemeniz halinde yerinize bağımsızlardan atama yapılacağından, geçici bakanlar kurulunun kurulması için öngörülen Anayasal süre dikkate alınarak, bakanlık görevine ilişkin teklife 27/08 tarihi saat 18.00'e kadar yazılı olarak yanıt vermeniz konusunda gereğini rica ederim."

AKP'li isimlere henüz teklif yapılmadığı, teklifin diğer partilerin milletvekillerine olduğu gibi aynı şekilde mektup yoluyla yapılacağı öğrenildi. CHP ve MHP'li vekiller bakanlık teklifini kabul etmediklerini bildirmeleri halinde, yerlerine bağımsız isimler getirilecek.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.