Header Ads

Tunus'ta Hükümet Düştü, Gösteriler Durulmuyor

Cumhurbaşkanı Ben Ali, 23 yıldır oturduğu koltuğundan 2014'te vazgeçeceğini, gıda fiyatlarını indireceğini söylese de sokak gösterileri sürüyor. Avukatlar, öğrenciler ve sendikalar sokakta. Bir aylık protestolarda polis ve asker 66 kişiyi öldürdü.

Tunus'ta ülkeyi 23 yıldır yöneten Zine El Abidin Ben Ali'nin 2014'te iktidarı bırakacağını açıklaması da göstericileri yatıştırmadı. Ülkenin dört bir yanında bir aydan beri iktidara karşı süren gösteriler bugün de başkentte devam etti.
Ben Ali, hükümeti görevden aldığını ve altı ay içinde erken seçime gidileceğini açıkladı.
"Ben Ali'ye hayır!" diyen göstericiler içişleri bakanının "terör bakanı" olduğunu söyledi. Öğle saatlerinde aralarında çok sayıda avukatın da olduğu yaklaşık 5 bin kişi İçişleri Bakanlığı önünde toplandı. Ben Ali, dün akşam televizyonda yaptığı açıklamada iktidarı bırakmak için bir tarih belirlemenin yanı sıra polise göstericilere ateş açmayı da yasakladı. Ayrıca ekmek, süt ve bazı diğer temel ihtiyaç maddelerinde indirim yapılacağını da açıkladı. Gösteriler ülkedeki yoksulluk ve işsizliğe karşı başlamıştı.
Ülkedeki hak örgütlerinin açıklamalarına göre gösterilerde ölenlerin sayısı 66'ya ulaşmış durumda. Gösterilerin başını avukatların yanı sıra sendikalar ve öğrenciler çekiyor.
Ülkede erişimi yasaklanan İnternet siteleri devlet başkanının "özgürlük" vaadinin ardından yeniden ulaşabilir hale geldi. 

haber:bianet

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.