Header Ads

Diyarbakır'da Binlerce Kişi 1 Mayıs'ı Kutladı

Diyarbakır'da 1 Mayıs kutlaması için Urfa Kapı ve Ofis'te toplanan kitle iki koldan İstasyon Meydanı'na yürüdü. KESK, DİSK, Türk-İş tarafından organize edilen mitinge, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Partizan, ÖSP, TMMOB, Liseli Öğrenci Birliği (LÖB), LGBTT, İşçi Filmleri Atölyesi ve Devrimci Müslüman gençler katıldı.

On bin kişinin katıldığı mitingde açılış konuşmasını Tertip Komitesi Başkanı Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Zülküf Karakoç yaptı. Karakoç, “Birlik içerisinde 1 Mayıs'ı kutluyoruz. Anaların ağlamaması için, kölelik yasası olarak bilinen taşeronlaştırmaya karşı sesimizi duyurmak için buradayız” dedi.

Ardından DİSK Örgütlenme Daire Başkanı Remzi Çalışkan bir konuşma yaptı. Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda bu yıl ilk defa yapılan mitinge katılanlara seslenen Çalışkan, “Siz bir zinciri kırdınız, zincirleri kıranlara selam olsun. Mücadele edenlere ve toprağa düşenlere selam olsun” diye konuştu.

Miting, Tes-İş 1 No'lu Şube Başkanı Ali Öncü'nün konuşmasıyla sürüyor.

Liseli Öğrenci Birliği (LÖB), mitinge “Roboski'den Pozantı'ya adalet için hesap soracağız” pankartı ile katıldı. Alana girişte polis pankarta müdahale ederek alana sokmak istemedi. Yapılan görüşmelerin ardından LÖB'lüler pankartlarıyla alandaki yerini aldı.

ESP, “İş, özgürlük, adalet. Biji yek gulan. Biji sosyalizm” pankartı açarken, sendikalar ve partiler, “Biji yek gulan”, “Yaşasın 1 Mayıs” pankartları taşıdı.

Mitingde, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Biji yek gulan”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atılıyor.

Polisin arama noktasında Partizan okurlarının pankartına da izin vermek istemediği, yapılan görüşmenin ardından pankart alana sokuldu.

Diyarbakır mitingi devam ediyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.