Header Ads

Haylaz: Garson Asker

Resmi olmayan kayıtlara göre Türkiye'de 231 bin zorunlu asker berber, aşçı, garson, çaycı, kasiyer, ütücü, duvarcı, postacı gibi işlerle sadece ordudaki subaylar ve eşleri için çalışıyor.

Orduevlerinde berber, çaycı, garson, şoför gibi işler yaparak subaylar ve aileleri için çalışan askerlerin yerini sivil memurlar alacak.

Genelkurmay Başkanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda yapılacak yeni düzenlemede pilot uygulama İstanbul'da bulunan Harbiye Orduevi'nde başlatılacak. Haziran ayına kadar oturtulması planlanan uygulama daha sonra tüm orduevleri ile sosyal tesislerde gerçekleştirilecek.

haber: etha
görsel: icmihrak.blogspot.com

4 yorum:

  1. bu alınacak personele ödenecek ücretleri maliyet hesabına katarak bunuda askerlerin hesabına ekleyeceklermi buda bir sorun hala bilmem kackuruşa yemek yemeye devam etmek icin bu yukude devletin sırtına bindirirlerse ne olacak.....Başbakan olduğum ilk gün yapacağım ilk şey tüm kamu kamp gazino bık püsür hepsini satmak olacak ............

    YanıtlaSil
  2. Ayrıca milletvekillerine özel yerler, bedava harcamalar yasaklanmalı, yasal bir şekilde vergiden muaf tutulmaları, yani yasal vergi kaçakçılığı, diğer mesleklerdeki özel alanlar herşey gözden geçirilmeli. Dokunulmazlıklar kalkmalı.. Askerde asker gibi yetişmeli ve bazı fırsatçılarada laf düşmemeli böylece..

    YanıtlaSil
  3. zaten ordunun toplam personel sayısı 600 bin, makalede belirtilen rakam 231 bin, subay astsubay uzman erbaş sayısı 70 bin ile 80 bin arası olduguna göre sayılarda bir mantık çelişkisi var, güzel bir konuya değinilmiş ama daha ciddi yazılar bekliyor insan ister istemez..

    YanıtlaSil
  4. ordudaki subay, astsubay, uzman erbaşın sıkıntıları ve haklarının elde edilmesi için sendika kurulması gerekmektedir, bu konu hakkında dikkat çekilmesi yazı yazılması çok gereklidir, toplum bu insanların nasıl kullanıldıklarını bilmemektedir..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.