Header Ads

Yüz Binler Taksim'de 1 Mayıs'ı Kutladı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin öncülüğünde Taksim Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sona erdi

SAAT SAAT, DAKİKA DAKİKA 1 MAYIS

17.20

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin öncülüğünde Taksim Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılanlar, alandaki etkinliğin tamamlanması üzerine dağılmaya başladı. Gruplar, kortej halinde geldikleri alandan, yine aynı güzergahı izleyerek ayrılıyor. Bu arada, Taksim Meydanı ve çevresinde ulaşıma kapatılan yollar da kademeli olarak araç trafiğine açılıyor.

16:10

Grup Yorum, alanlardaki binlerce kişiye konser verdi. Halayların çekildiği konserde coşku doruk noktasına ulaştı.


15:30

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlandığı Taksim'de gruplar erkenden dağılmaya başladı. Geniş kitlelerin katılım gösterdiği 1 Mayıs kutlamaları İstanbul'da sabahın erken saatlerinden itibaren başladığı gibi coşkuyla devam edemedi. Kitleler, bekledikleri heyecan ve coşkuyu bulamayınca, yıllardır yasaklı olan Taksim alanını erken boşaltmaya başladılar. Saat 14.00'de başlayan kutlamalarda açılış konuşmalarının uzun sürmesi üzerine, Grup Yorum konserini beklemeyen gruplar, Taksim alanını terk etmeye başladılar.

15:10

Gazetecilere Özgürlük Platformu adına konuşan Rabia Özkaraca, ''1 Mayıslar, tüm sorunları dile getirme ve talep etme günüdür. Herkes için eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti ve çocuklar için çağdaş, bilimsel eğitim talep ediyoruz'' dedi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin öncülüğünde Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında konuşan Özkaraca, bu günün, işçi sınıfının kenetlendiği ve kapitalist düzene öfkesini haykırdığı bir başkaldırı günü olduğunu söyledi.

İnsanca yaşayabilecek bir ücret ve çalışma ortamı istediklerini ifade eden Özkaraca, ''Sendikalı, güvenceli, duyarlı bir çalışma yaşamı talep ediyoruz. Uzun çalışma saatleri, düşük ücret, köle şartlarında ve kayıt dışı çalışmaya 'hayır' diyoruz. Ülkemizde özgürce sendikalı olmak istiyoruz. Örgütlenme önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Özkaraca, taşeron şirketlerin pençesinde tamamen köleleştirilen ve iş kazalarında göz göre göre öldürülen, güvencesiz çalıştırılan, işten atılanların susmayacağını anlatarak, kıdem tazminatı başta olmak üzere kazanılmış hakların gasp edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

AKP hükümetinin kadrolaştığını iddia eden Özkaraca, şöyle devam etti:''Türk-İş, AKP'nin 1 Mayıs'ı ayrıştırma ve devletleştirme oyununda başrol oynamaktadır. Oysa gerçek başrol oyuncuları yanımızda, 'başrol dayanışma' diyerek bizlerle birlikte haykırıyorlar. Şimdi bu meydana ve 1 Mayıs'a sahip çıkma günüdür. Bizler şehitlerimizin anısına sahip çıktığımız için buradayız ve 1 Mayıs 1977 katliamının faillerinin bulunmasının takipçisi olacağız''

15:00

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, ''Buradan örgütlü, örgütsüz tüm işçi sınıfına sesleniyorum, çetin bir kavga bizleri bekliyor. Onlardan, ne özür dileyeceğiz, ne de demokrasi dileneceğiz. Onlar hiç bir zaman emek ve halktan yana olmayacak. Onlar yıkacak, biz yeniden yapacağız. Onlar engelleyecek, biz engelleri aşacağız, onlar baskı uygulayacak biz yılmadan direneceğiz'' dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, 100 yılı aşkın süre önce işçilerin ateşlediği fitilin, 1 Mayıs'larda başka bir yaşam, başka bir Türkiye, başka bir dünya diyenlerin yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

Soğancı, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin öncülüğünde Taksim Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında yaptığı konuşmada, 1 Mayıs 1977'nin seslerinin hala insanların kulaklarında olduğunu söyledi.

Bugün yeniden 1 Mayıs alanlarında olduklarını ifade eden Soğancı,''Bundan 100 yılı aşkın süre önce işçilerin ateşlediği fitil, 1 Mayıs'larda başka bir yaşam, başka bir Türkiye, başka bir dünya diyenlerin yolunu aydınlatmaya devam ediyor'' dedi. Bugün işçilerin ellerinde özgürlük ve eşitlik bayrakları olduğunu dile getiren Soğancı, şöyle konuştu:

''Bugün sesimize ses katma, yüreklerimizi yüreklerimizle birleştirme zamanı. Bugün emperyalizme, taşeronlara karşı daha güçlü durma zamanı. Bugün gericiliğe karşı daha fazla dik durma günü. Bugün dünyadaki kardeşlerimizle birlikte bize dayatılan açlığı, yoksulluğu, sömürüyü, savaşı, gözyaşına karşı mücadele bayrağını yükseltme günü. Bugün savaşa karşı barışı, kardeşliğin bir arada yaşaması, dayanışmanın hüküm sürdüğü, halkların kardeşliğinin sağlandığı bir dünya yaratmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdürme günü. Bugün 'Kahrolsun emperyalizm' deme günü.''


14:30

1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 1 Mayıs 1977'de ölenlerin isimlerinin tek tek okunmasının ardından katılımcılar da “Burada” diye karşılık verdi.

14:10

Sahneye çıkan bir grup tarafından 21 dilde 1 Mayıs ile ilgili selamlama yapıldı. Etkinlikler kapsamında daha sonra Ruhi Su Dostlar Korosu Sahne aldı. Koronun seslendirdiği 1 Mayıs şarkısına katılımcılar da eşlik etti.

14:02

Geçen ay vefat eden senarist Meral Okay'ın daha önce bir konuşmada“Merhaba bu ülkenin vicdanlı, dürüst, namuslu iyi insanları... Sizleri burada görmekten, sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum” dediği videosu gösterildi.

14:00

Taksim meydanı tıklım tıklım. Yurttaşlar 'Faşizme karşı omuz omuza'sloganları atılıyor

12:45

DİSK Genel Sekreteri ve 1 Mayıs Komitesi Başkanı Adnan Serdaroğlu, insanca ve savaşsız bir yaşam istediklerini belirterek, ''Amacımız, eşitlikçi, paylaşımcı, katılımcı, adaletli bir düzen, ezen ve ezilenin olmadığı sorunsuz bir dünya yaratmaktır'' dedi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin öncülüğünde Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında, oyuncular Aslı Öngören ve Levent Üzümcü, ülkenin ekonomik, sosyal, sağlık ve kültürel verilerine ilişkin bilgiler verdi.Kutlamalarda daha sonra 1 Mayıs Komitesi üyeleri sahneye davet edildi.

Taksim Meydanı'ndaki kutlamada da Türkiye'nin 101 yerinde olduğu gibi saat 14.00'te 15 saniye sessizliğin ardından bir dakika ''Faşizme karşı omuz omuza'' sloganı atıldı. Bu sırada sahneden katılımcıların bulunduğu alana konfetiler fırlatıldı.

Etkinlikte, sahnede bulunan ekrandan geçen ay vefat eden senaristMeral Okay'ın daha önce bir konuşmada ''Merhaba bu ülkenin vicdanlı, dürüst, namuslu iyi insanları... Sizleri burada görmekten, sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum'' dediği videosu gösterildi.

Sahneye çıkan bir grup tarafından 21 dilde 1 Mayıs ile ilgili selamlama yapıldı. Etkinlikler kapsamında daha sonra Ruhi Su Dostlar Korosu Sahne aldı. Koronun seslendirdiği 1 Mayıs şarkısına katılımcılar da eşlik etti.

Etkinlikte daha sonra 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 1 Mayıs 1977'de ölenlerin isimlerinin tek tek okunmasının ardından katılımcılar da ''Burada'' diye karşılık verdi.

''Sorunsuz bir dünya''

DİSK Genel Sekreteri ve 1 Mayıs Komitesi Başkanı Adnan Serdaroğlu, emeğin susturulmaya çalışıldığı bu dönemde haksızlığa boyun eğmeyenlere, insanların yaşamları ve gelecekleri üzerinde keyfi hüküm vermeye çalışanlara karşı burada toplandıklarını belirterek, bugün işçilerin ve tüm yoksul halkın sürüklendiği karanlık iklimin, yarın umudun renkleriyle boyanacağını söyledi.

İzinsiz dönemlerde de 1977 yılında yaşanan katliamda kaybedilenleri anmak adına Taksim Meydanı'nda toplandıklarını hatırlatan Serdaroğlu,''Biz hala varız ve yeteri kadar çoğuz, yeniden ve yeniden sesleniyoruz. Bu ses Türkiye'nin, aydınlık Türkiye'nin sesidir, eşitliğin, özgürlüğün ve barışın sesidir, baskıya direnen ve teslim olmayanların sesidir. İnsanca ve savaşsız bir yaşam istiyoruz. Tüm meydanlarda bu onurlu duruşu, emekçilerin birleşik gücünü ortaya koyanları kutluyorum. Amacımız, eşitlikçi, paylaşımcı, katılımcı, adaletli bir düzen, ezen ve ezilenin olmadığı sorunsuz bir dünya yaratmaktır'' dedi.

"Acı ve sevinçlerimiz ortak''

Tiyatro Oyuncuları Derneği (TODER) adına konuşan Altan Gördüm de sanatçıların sosyal güvenceden ve bir çok haktan yararlanamadığını belirterek, özgürlük mücadelesinin günden güne daha da kötüye gittiğini söyledi.

Sanatın doğasının çok seslilik olduğunu idrak edemeyen zihinlere kimin tekelci olduğunu anlatmanın zor olduğunu ifade eden Gördüm, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda yapılan değişiklikleri eleştirdi.

Hükümetlerin görevinin istediği oyuna sponsor olmak değil, oyuncuların sosyal güvenceleri için yasa yapmak olduğunu belirten Gördüm,''Sponsorluk şirketlerin reklam amacıyla verdiği destektir. Sizler bir şirketi değil, ülkeyi yönetiyorsunuz, daha bunun farkında değilsiniz'' dedi.

Sanat yapanların yasaları yapanlardan da daha güçlü olduğunu dile getiren Gördüm, ''Zaman dayanışma, birlik olma ve sorunları birlikte çözme zamanı. Hangi çatı altında olursak olalım acı ve sevinçlerimiz ortak'' diye konuştu.

Oyuncular Sendikası 1. yaşını kutladı

Oyuncular Sendikası geçen yıl doğumunu 1 Mayıs Taksim Meydanı’nda kutlamıştı. Bu yıl 1. Yılını kutlayan Sendikanın Genel Başkanı Mehmet Ali Alabora, kortejin içinden “Artık Genç-Sen bile bizden daha eski. Geçen yıl ‘0’ yaşındaydık. Bu yıl 1. Yaşımızdayız” esprisini yaparak işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü’nü kutladı.



Alabora, bu yıl meydanda bin oyuncu olmayı hedeflediklerini söyledi.“Bizimle birlikte seyircilerimizde olacak. Bizimle birlikte İstanbul Şehir Tiyatroları Seyirci Platformu yürüyor. Seyirciler tiyatrosuna sahip çıktığı zaman ve tiyatronun kamuya ait olduğu anlaşıldığı zaman bizim için bayram olur” dedi.

Mehmet Ali Alabora, alandaki temel şiarlarının “Devlet Tiyatroları’nın özelleştirmesine hayır” olduğunu hatırlattı: “Adı Devlet Tiyatrosu olsa da kamuya ait olduğunu bilmek gerekiyor. Sağlık gibi eğitim gibi desteklenmeye devam edilmelidir. Devlet Tiyatroları, Türkiye’de kamu tarafından desteklenen en eski kurumlardan birisi. Buna sahip çıkıyoruz” yorumunu yaptı.
12:30

1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'ndaki kutlamalarda hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu'nda saygı duruşunda bulunuldu ve Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı.
DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, KESK Genel Başkanı Lami Özgen,DSP Genel Başkanı Masum Türker, Avukat Eşber Yağmurdereli ve çeşitli sendikalardan işçilerin yer aldığı grup, 1 Mayıs 1977'deki kutlamalar sırasında hayatını kaybedenler için ilk olarak Kazancı Yokuşu'nda saygı duruşunda bulunuldu.

Burada bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Ekici, 1 Mayıs'ı anlamına uygun olarak kutlamak isteyen tüm bileşenlerle Taksim Meydanı'nda bulunduklarını söyledi.

Başta 1 Mayıs 1977 olmak üzere değişik tarihlerdeki kutlamalarda yaşamını yitiren ''1 Mayıs şehitlerine'' olan borçlarını ödemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ekici, yasaklanan 1 Mayıs Taksim alanını özgürleştirmenin, Türkiye işçi ve emekçi haklarının kürsüsünü kurmanın onuruyla onlara olan borçlarını ödemenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ekici, ''Bundan sonra başta 1977, 1986 ve 1996'da 1 Mayıs'ta şehit olan yoldaşlarımızın katilleri bulunup hesap verene kadar ısrarımız devam edecek. Tüm şehitlerimize bıraktığınız mirasa sahip çıkanlar var. Siz rahat uyuyun diyorum'' şeklinde konuştu.

Saygı duruşunun ardından, DİSK Genel Başkanı Ekici, KESK Genel Başkanı Özgen, DSP Genel Başkanı Türker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve bir grup işçi, arama noktasından geçerek, bariyerle çevrilmiş olan Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Daha sonra, gazetecilere açıklama yapan KESK Genel Başkanı Özgen, 1 Mayıs'ı birlik ve dayanışma ruhuyla kutlamanın coşkusu içinde olduklarını söyledi.

Bu mücadelede yılardır emek veren, çeşitli dönemlerde yaralanan ve hayatını kaybedenlerin onurlarına bağlılıklarını ifade eden Özgen, 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamanın onurunu yaşadıklarını kaydetti.

Özgen, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ın Türkiye'ye, dünya halklarına kardeşlik, barış ve özgürlük getirmesini temenni etti.

12:00

Şişli, Beşiktaş ve Şişhane yönünde oluşturulan kortejler, Taksim Meydanı'na ulaştıktan sonra alandaki yerlerini aldı. The Marmara Oteli önüne, konuşmaların yapılabilmesi ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi için kurulan platformun üst kısmında ''Birlik, Mücadele, Dayanışma 1 Mayıs, İşçiyiz, Emekçiyiz, Haklıyız'' yazısı yer alırken, iki yanına Türkçe ve Kürtçe ''Yaşasın 1 Mayıs'' yazılı pankartlar asıldı. Platforma kurulan dev ekranlardan da önceki 1 Mayıslara ilişkin görüntüler yansıtıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerini, oyuncular Aslı Öngören ve Levent Üzümcü sundu.
Sanatçı Mustafa Alabora, etkinlikte Nazım Hikmet'in ''Taranta Babu'ya mektup'' şiirinden bir bölüm okudu.

Çeşitli pankartların açıldığı kutlamada, 7 dilde ''1 Mayıs'' yazılı pankart dikkati çekerken, katılımcılar ''Biz emekçiyiz, savaşa geçiş vermeyeceğiz'', ''İşçiyiz haklıyız kazanacağız'' şeklinde sloganlar attı.

11:45

Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nın yanında, 1977'deki 1 Mayıs mitingde kullanılan pankart açıldı.
Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nın önünde vinçle desteklenen büyük ebattaki pankartın üzerinde, avuç içerisinde dünya figürü bulunuyor.


Çevresi çelik bariyerlerle kapatılan Cumhuriyet Anıtı önüne vinçle ''1 Mayıs 77 Suçluları Yargılansın'' yazılı bir pankart gerildi. Anıtın çevresindeki bariyerlere de ''Dayanışma, eşitlik, demokrasi, kardeşlik, özgürlük'' yazılarının bulunduğu uzun bir şerit çekildi.

11:20

Elinde karanfil bulunan bir yurttaş, 1977 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarında ölümlerin meydana geldiği Kazancı Yokuşu'na gelerek, polis bariyerlerinin arkasından yokuşa karanfil attı. Yurttaş, karanfilleri yokuşa atarken, ''Her gün bir insan, hepimizin başı sağ olsun. Uyanın artık. Kümeste 1 Mayıs kutlaması yapıyoruz'' dedi.

Çapkın Taksim'de

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim Meydanı'na gelerek incelemelerde bulundu.
Çapkın, meydanda alınan güvenlik önlemlerini denetleyerek, yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Çapkın, amaçlarının, işçilerin huzur içinde bir bayram kutlaması olduğunu belirtti.

Çapkın, ''Bu yıl değişiklik olarak anıtla ilgili tedbir aldık. Amacımız, anıtın üstüne çıkarak, herhangi bir kışkırtmaya sebep olacak görüntü vermemektir. Tüm işçilerin 1 Mayıs Bayramını kutluyorum. Nice 1 Mayıs'lara diliyorum'' dedi.

11:00

Tüm sendika, siyasi parti, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri kortejler eşliğinde saat 11.00 gibi Taksim’e çıktı. Katılımcıların tamamının alana girmesinin ardından, Ruhi Su Dostlar Korosu tarafından 1 Mayıs Marşı hep birlikte söylendi.

09:00

3 koldan yürüyüş

1 Mayıs kutlamaları İstanbul’da, saat 09.00’da Taksim’e çıkan 3 koldan yürüyüşle başladı. Şişli-Taksim yönünde DİSK’in önderliğinde DİSK’e bağlı sendikalar, Sendikal Güç Birliği Platformu, Devrimci Haklar Federasyonu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti, kitle örgütü ve meslek odası yürüdü. Tarlabaşı- Taksim yönünde ise KESK’in önderliğinde Halkların Demokratik Kongresi ve ÖDP’nin de içinde olduğu bazı parti, meslek odası ve kitle örgütü üyeleri yürüdü. Beşiktaş- Dolmabahçe- Gümüşsuyu kolunda ise TMMOB ve TTB önderliğinde CHP’nin de aralarında olduğu siyasi parti, sendika ve meslek odaları Taksim Meydanı’na yürüdü.


05.30

20 bin polis görev yapıyor

İstanbul'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı Taksim Meydanı ve çevresinde sabah saatlerinden itibaren geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. İstanbul'a çevre illerden uçak ve karayoluyla getirilen takviye polisler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde görevlendirdikleri yerlere erken saatlerinden itibaren yerleştirildi. İstanbul'da bugün 20 bin polis görev yapıyor. Kutlamaların yapılacağı Taksim Meydanı'ndaki The Marmara Oteli'nin önüne bir platform kurulurken, meydana çıkan yollar bariyerlerle kapatılarak araç trafiği engellendi. Bomba imha ekiplerince, köpekler ve detektörlerle patlayıcı madde araması yapılan meydan ve çevresindeki direkler de tırmanmayı engellemek amacıyla yağlandı.

Polis helikopterlerinin havadan kontrol ettiği Taksim Meydanı'ndaki yüksek binalara da polisler yerleştirildi. İETT otobüs duraklarının camları da herhangi olumsuz bir durumda zarar görmemeleri amacıyla söküldü.

Güvenlik güçleri tarafından Taksim Meydanı'na girişler, oluşturulan arama noktalarındaki kontrollerden sonra yapılıyor.

Basın mensupları da erken saatlerden itibaren medyandaki yerlerini aldı. Taksim Gezi Parkı'nda da kutlamaları canlı olarak aktarmak amacıyla çok sayıda canlı yayın aracı bulunuyor. Kabataş-Taksim arasındaki çalışan füniküler raylı hattı ile Taksim Metrosu'da kutlamalar sırasında hizmet vermeyecek.

Taksim'de podyumun yeri değişti

Bu yılki kutlamalarda Taksim alanının farklı düzenlendiği ve podyum alanının değiştirildiği gözlendi. Daha önce Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne kurulan podyum, bu defa The Marmara Oteli'nin önünde kuruldu. Bu da değişiklik, alanın daha verimli kullanılmasını sağlarken, katılımcıların doldurduğu Gezi Parkı'nın merdivenleri de adeta amfi tiyatro görüntüsü verdi.
Bu yıl da her yaştan katılımcıları ağırlayan Taksim Meydanı, renkli görüntülere sahne oluyor. Davul-zurna eşliğinde halay çekenlerin yanı sıra, karadeniz müzikleriyle horon tepen gruplar da meydadaki coşkuyu yansıtıyor. Alana, kortejlerin girişi devam ediyor.

1 Mayıs katılımcıları

BDP, ÇHD, 78’liler Federasyonu, Aka-Der, Alınteri, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci 1 Mayıs Platformu, Devrimci Anarşist Faaliyet, Devrimci Çözüm, Devrimci Dönüşüm, Devrimci Hareket, Devrimci İşçi Hareketi, Devrimci İşçi Partisi, Devrimci Proletarya, EHP, EMEP, Galatasaray Tekyumruk taraftar grubu, Gülsuyu Gülensu Yaşam ve Dayanışma Derneği, Güvencesizler Hareketi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halk Cephesi, Halkevleri, HKP, Halkların Demokratik Kongresi, HDK, ESP, İKP, İşçi Cephesi, İşçi Mücadele Derneği, Jıneps Gazetesi, Kaldıraç, Kangal Dernekler Federasyonu, Kent Hareketleri, KÖZ, Mücadele Birliği, ODAK Dergisi, Oyuncular Sendikası, ÖDP, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Proletar Devrimci Duruş, Red Dergisi, SDH, SDP, SES, SHD, SODAP, SOSYAL DEMOKRATİK PARTİ, Sosyalist Devrim Parti Girişimi, Sosyalist Gelecek Parti Hareketi, Sosyalist Umut Derneği, Tiyatro Oyuncuları Derneği, TKP, TKP 1920, Toprak ve Özgürlük Kooperatifi, TÖK-Öğrenci Kulübü, TÜM-İGD.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.